25 детски градини и ясли се строят в момента  в

...
25 детски градини и ясли се строят в момента  в
Коментари Харесай

Фандъкова: 12 нови ясли и градини ще отворят до края на годината

25 детски градини и ясли се строят в момента  в София, като 12 от тях чакаме да бъдат подготвени до края на годината, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова, която през днешния ден ревизира по какъв начин върви разширението на две детски ясли.

Тя инспектира построяването на новите корпуси към независимите детски ясли – 35 „ Вълшебство “ в регион „ Триадица “ и 31 „ Палавници “ в „ Красно село “.

" Основната ни задача е да осигуряваме места за децата сред 3 и 6 години, дружно с това работим и за откриване на нови места за най-малките в детските ясли ", сподели кметът Фандъкова. На инспекцията участваха зам.-кметът по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов и ръководителят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

В момента се извършват довършителни работи. В новия корпус към независима детска ясла №35 " Вълшебство " се построяват пространства за 4  групи, както и физкултурен салон, с което се удвоява потенциалът на детското заведение.

В двора на яслата ще бъдат построени нови 8 детски площадки за всяка една група.

СДЯ 35 " Вълшебство " е профилирана в ранната рехабилитация на деца с повреден слух и е единствената ясла с сходна активност на територията на Столична община. Старата постройка също беше освежена, с цел да няма разлика сред двете, посочи зам.-кметът Барбалов.

Над 20 години екипът на детското заведение работи сполучливо с Центъра за ранна рехабилитация на деца с повреден слух и употребява услугите на техните дипломирани сурдопедагози. През годините в яслата са основани всички нужни условия за интеграция на децата с повреден слух, като те се отглеждат и възпитават в общи групи.

Предстои другата седмица да стартира и строителството на нова постройка за две групи към СДЯ 51 в регион „ Красна поляна “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР